lauantai 24. toukokuuta 2008

klo 11.10 Tampere, Falkvingen esitys jatkuu, osa 3

Falkvinge katsoo että meidän tulisi ottaa oppia mm. Linux:ista ja Wikipediasta liikkeen toiminnassa - meidän tulisi luottaa yhteisön toimintaan kun kaikilla on yhteinen visio. Tärkeiksi yhteisön tiedotuskanaviksi hän mainitsee m.m. blogaajaverkoston, IRC:in ja muut vastaavat chat-järjestelmät, wiki:t, sähköpostituslistat ja liikkeen uutisverkostot.

Seuraavaksi hän ottaa puheeksi termin "piraatti". Falkvinge kuvailee kuinka piraatti alunperin oli tekijänoikeusteollisuuden haukkumanimi, joka ajan myötä on kääntynyt positiiviseksi termiksi, jopa ylpeydenaiheeksi.

Mikään muu liike ei onnistuisi laittamaan 16-vuotiaan television suoralähetykseen puhumaan asioista, mutta me onnistumme siinä mainiosti, hän sanoo. Tärkeätä hänen mukaansa on kuitenkin olla panostamatta liikaa valtavirtamedioihin,vaan uskokaa vaihtoehtoismedioihin; "hallitkaa uutissivustojen kommenttiosioita, hallitkaa teknologiauutisointia".

Lopuksi Falkvinge esittelee liikkeen ja sen vastaliikkeiden retoriikkaa. Hän kommentoi monen piraattiliikkeenvastaisen argumentin keskeisiä loogisia ongelmia.

1 kommentti:

DolbyC kirjoitti...

Ikään kuin piraattien omista dogmista jotain logiikkaa löytyisi :-D