lauantai 24. toukokuuta 2008

klo 13.50, Tampere, Falkvingen esitys jatkuu, osa 2

Falkvinge esittää kolme ongelmaa joihin jotkut piraattiliikkeet ovat kaatuneet - liikkeen hajautuminen(Italia, Ranska), liian suuren politiikan alueen omaksuminen (m.m. Tanska) ja fanaattisuuden; mielummin kannattaa ottaa käsitelläkseen ongelmia joihin on mahdollisuus vaikuttaa, kuin yrittää epäonnistua kaikkien ongelmien ratkaisemisessa.

Miksi vaikutuskohteena on Eurooppa? Tähän Falkvinge vastaa perustelulla, että suuri uhka poliittiselle reformille on suurvallan taloussanktiot pienempiä osapuolia vastaan. Yhdysvallat ovat tässä missä pienempi tekijä kuin EU, jolloin Yhdysvallat voivat aloittaa sanktioilla uhkaamisen, mutta he tulevat samalla tekemään itselleen paljon hallaa.

Seuraavaksi hän esittää ideoita liikkeen toimintataktiikoista; toiminnan pitää olla hajautettu järjestelmä, jossa kuitenkin yhteydenpito on keskeisessä roolissa. Tärkeätä on siis toiminnan skaalautuminen. Sama pätee myös rahoitukseen - toiminnan ei pidä olla riippuvaista pienestä ryhmästä lahjoittajia. Hän painottaa myös sosiaalisen toiminnan osaa liikkeen voimistajana ja liimana.

Ei kommentteja: