lauantai 24. toukokuuta 2008

klo 11.10 Tampere, Falkvingen esitys, osa 1

Falkvinge kuvailee kokouksen ilmapiiriä entusiastiseksi ja sanoo että tämä on pätenyt kaikkiin hänen näkemiinsä piraattipuolueiden perustuskokouksiin. Hän jatkaa antamalla tukensa Suomen piraattiliikkeelle.

Hän aloittaa esityksensä kertomalla piraattiliikkeen historiasta, ja paljastaa että hänen kotiovensa sisäpuolella seisoo kyltti "If you follow the rules, you will always lose.". Hän kannustaa kansalaisia ottamaan poliitikkojen työt sen sijaan että epäonnistuneesti yrittäisi puhua poliitikoille järkeä. Falkvinge kuvailee poliittisten liikkeiden synnyn historiaa ja synnyn keskeisiä piirteitä, ja kertoo miten entiset liikkeet ovat avanneet uusia ulottuvuuksia politiikkaan ja sen keskusteluun. Jokaisen sukupolven on kaapattava demokratia uudelleen, hän painottaa, ja rinnastaa piraattiliikkeen uudet ideat vanhoihin ideoihin jotka meille nykyään ovat itsestäänselvyyksiä, mutta joiden puolesta aikoinaan piti taistella. Me olemme kaikki osa historiaa, ja historia toistaa itseään, ja olemme osa liikettä joka tulee muuttamaan maailmaa, hän sanoo. Falkvinge mainitsee myös Huffington Post -lehden artikkelia piraattiliikkeestä, jossa liike rinnastetaan 1700-luvun Yhdysvaltojen patriootteihin jotka toteuttivat "Bostonin teekutsut".

Falkvinge painottaa, että piraattiliikkeellä on voimakkuuksia joita ei muilla puolueilla välttämättä ole, ja että näitä tulisi käyttää. Hän mainitsee m.m. erittäin nopean tiedonlevityksen, tottuneisuuden pieneen budjettiin sekä asiantuntevat ja asialleen omistautuneet vaikuttajat. Voimme taistella vain olemalla luovia ja tehokkaita. Olemme laatu vastaan määrä.

Ruotsissa levyteollisuus on alkanut kieltäytyä julkisista väittelyistä piraattiliikkeen kanssa koska he häviävät julkisesti joka kerta, hän kertoo.

1 kommentti:

DolbyC kirjoitti...

"Ruotsissa levyteollisuus on alkanut kieltäytyä julkisista väittelyistä piraattiliikkeen kanssa koska he häviävät julkisesti joka kerta"
Olisiko niin, että ruotsalainen levyteollisuus on huomannut piraateista saman, minkä ateistit uskovaisista: uskossaan sokeiden fanaatikkojen kanssa on turha väitellä, koska he kuvittelevat voittaneensa väittelyn hävitessäänkin.